GOOGLE ANALYTICS Conservació i restauració de material d'arxiu i d'obra gràfica: Berta Blasi - Taller de conservació i restauració

Trobareu la informació completa a:

Pàgina web oficial:

www.bertablasi.com

Berta Blasi - Taller de conservació i restauració

Aquest és un taller especialitzat en la conservació i la restauració d’obres documentals, històriques i artístiques en suport paper, pell i pergamí com poden ser llibres, lligalls, cartells, ventalls, manuscrits, gravats que hagin estat realitzats amb qualsevol tècnica artística: grafit, guaix, aquarel·la, oli, carbonet, pastel, gravat, tinta…
El pressupost, sense compromís, inclou un examen organolèptic i diagnòstic de l’estat de conservació de la peça i les recomanacions bàsiques quant a intervencions a realitzar i materials a utilitzar.
Principalment s’ofereixen a les institucions, arxius, biblioteques, museus, galeries i col·leccionistes particulars els següents serveis:

  • Conservació i restauració aplicant els tres principis bàsics: estabilitat química i física dels materials emprats en el pas del temps, reversibilitat d’aquests materials preveient futures intervencions i finalment llegibilitat de la intervenció per tal de distingir-ne a simple vista l’actuació.
  • Plans d’actuació per a l’atac de microorganismes: diagnòstic i tractament d’arxius infectats; què cal fer i com cal fer-ho en cas que es detecti un brot de microorganismes, ja sigui puntual o generalitzat, en un arxiu o biblioteca.
  • Conservació preventiva i emmagatzematge: assessorament sobre quines són les condicions ambientals d’humitat relativa, temperatura i llum apropiades per tal d’assegurar la conservació del fons de cada arxiu o biblioteca i com cal guardar i emmagatzemar les peces tant individualment com en conjunt.
  • Sistemes de protecció: realització de carpetes, camises i capses a mida i amb material de conservació.
  • Sistemes de presentació: realització de sistemes d’emmarcat en material de conservació segons el tipus de peça, el grau de manipulació que l’afecti i el temps d’exposició.
  • Certificacions de l’estat de conservació de les peces: realització d’un informe que consta d’un examen organolèptic complet de cada peça o conjunt i que certifica el seu estat abans del trasllat o exposició.
  • Peritatge: en cas d’inundacions, incendis o catàstrofes.
  • Inventaris de fons: informes detallats amb fitxes individualitzades corresponents a les peces del fons i el seu estat de conservació.